Orice business care se respecta va cauta constant sa fie din ce in ce mai eficient si sa produca mai mult profit, dar pentru asta are nevoie in primul rand de resurse. Daca in ceea ce priveste echipamentele si echipa de care dispui nu te putem ajuta, putem totusi sa-ti punem la dispozitie servicii de infrastructura IT care sa-ti creasca productivitatea.
Unele dintre cele mai importante instrumente vor fi si solutiile cloud. Dar cum vei alege cea mai buna varianta de cloud computing? Am vorbit deja despre Infrastructure as a Service, asadar in randurile urmatoare ne vom concentra asupra PaaS. Afla ce este, cum functioneaza, care sunt avantajele cu care se lauda si care sunt cele mai bune modalitati de integrare cu afacerea ta!
Ce este PaaS?
PaaS este acronimul de la Platform as a Service sau platforma ca serviciu, pe romaneste. Practic, ne referim la un set de servicii cloud care sunt folosite pentru a crea si gestiona aplicatii si date sau baze de date la locatie sau in cloud.
Acest tip de serviciu va fi folositor mai ales daca vrei sa-ti cresti productivitatea, asta deoarece ofera diverse componente in limbaje de programare gate de utilizare. Cu ajutorul lor vei putea dezvolta noi functionalitati, in functie de domeniul in care activezi. Pentru eficienta sportita se recomanda ca solutiile Paas si IaaS sa fie utilizate impreuna.
Microsoft Azure si PaaS
Microsoft Azure este o platformă cloud care oferă o gamă largă de servicii, inclusiv servicii PaaS (Platform as a Service) care ajută dezvoltatorii să construiască, să testeze, să implementeze și să gestioneze aplicații și servicii în cloud.
Cateva dintre serviciile PaaS oferite de Microsoft Azure sunt:
- Azure App Service – Un serviciu de gazduire și gestionare a aplicațiilor web, mobil și API în cloud.
- Azure Functions – Un serviciu de calcul fără server care permite dezvoltatorilor să execute codul într-un mediu fără servere, fără a fi necesară o infrastructură fizică.
- Azure SQL Database – Un serviciu de baze de date gestionate care oferă scalabilitate și securitate avansată.
- Azure Cosmos DB – Un serviciu de baze de date NoSQL distribuite, care oferă suport pentru multiple modele de date, cum ar fi documente, grafuri și chei-valoare.
- Azure Cognitive Services – Un set de servicii de inteligență artificială (AI) și machine learning (ML) care permit dezvoltatorilor să integreze funcționalitatea AI în aplicațiile lor.
Functionalitatile PaaS
Majoritatea companiilor recurg la solutiile PaaS deoarece au nevoie ca fluxul de productie sa dea dovada de performanta predictibila, dar si de consecventa, criterii care pot fi stabilite cu ajutorul acordurilor care privesc nivelul serviciilor agreate prin contract.
Astfel, solutiile PaaS sunt cautate deoarece ofera:
- Eficienta sporita. Ele accelereaza sistemul, standardizeaza procesul de implementare, elimina sarcinile repetitive, imbunatatesc scalabilitatea si cresc nivelul de automatizare;
- Acces la tehnologii inovatoare. Cu ajutorul PaaS vei avea acces la instrumente de exploatare si analiza a datelor calitative, acces la tehnologii precum blockchain, posibilitati de accelerare a ciclurilor de lansare si multe altele. Pe scurt, iti vei putea dezvolta mai eficient toate aplicatiile;
- Riscuri reduse. Cu ajutorul PaaS vei putea spori securitatea si simplifica procesul din spatele ei, iar raspunsul tau la eventualele amenintari va putea fi unul mult mai rapid. Astfel reduci atat perioadele de inactivitate, cat si riscul de a pierde datele. Nu in ultimul rand, viteza de recuperare poate fi accelerata.
Pentru a alege un furnizor potrivit pentru PaaS ai grija ca serviciile acestuia sa accepte portabilitatea multicloud si sa ofere un singur set de instrumente de control. Desigur, asta nu inseama ca trebuie sa depinzi de un singur furnizor. Pentru a face o alegere mai inteleapta ai putea apela si la servicii de consultanta IT.
De ce sa apelezi la solutiile PaaS si in ce situatii?
De ce PaaS si nu alte variante. In primul rand, aceasta varianta va asigura productiviatea imbunatatita, flexibilitate, o colaborare mai buna intre membrii echipei, dar si noi cai pentru obtinerea informatieii de afaceri. In plus, acest sistem pune la dispozitia clientilor si preturi pe baza unui abonament, ceea ce inseamna ca sumele de plata vor fi transparente si usor de gestionat.
Asadar, apeleaza la aceste solutii daca firma ta isi doreste sa:
- Sa-si conecteze si sa-si extinda aplicatiile;
- Sa dezvolte aplicatii noi si moderne;
- Sa migreze fluxurile de lucru in cloud;
Avantajele Microsoft Azure în modernizarea aplicațiilor includ:
- Scalabilitate – Azure permite scalabilitatea oricărei aplicații sau serviciu în funcție de necesitățile de trafic, fără a fi necesară o investiție în infrastructură fizică.
- Securitate – Azure oferă o securitate puternică la nivel de platformă și date, inclusiv criptarea la repaus și în mișcare.
- Cost eficient – Azure permite utilizarea unei abordări plătiți-conform utilizării, care reduce costurile operaționale și de capital, și oferă flexibilitatea necesară pentru a răspunde schimbărilor dinamicelor business-ului.
- Integrare ușoară – Azure se integrează ușor cu alte tehnologii și platforme, inclusiv cu cele din afara ecosistemului Microsoft.
- Suport și documentație – Microsoft oferă un suport puternic pentru Azure, inclusiv documentație și resurse online.
În ansamblu, serviciile PaaS oferite de Microsoft Azure oferă dezvoltatorilor o soluție puternică și scalabilă pentru modernizarea și gestionarea aplicațiilor în cloud.
Azure oferă soluții care să ajute pe tot procesul de dezvoltare al unei aplicații – de la scrierea, la găzduirea și la monitorizarea ei. Pentru procesul de creare a unei aplicații, Azure DevOps gestionează task-urile esențiale – găzduirea codului, project management, rularea de teste și crearea de livrabile. Soluțiile Azure pentru PaaS, Azure App Service, îți oferă siguranța că aplicația ta va avea disponibilitate maximă pentru clienții tăi, iar Azure Log Analytics îți oferă o perspectivă de ansamblu asupra tuturor operațiunilor petrecute în aplicație. Toate aceste servicii sunt, bineînțeles, gestionate doar de persoanele din companie care ar trebui să aibă acces la ele, grație sistemului de roluri din Azure Active Directory.
Daca vrei sa colaboram, explica-ne nevoile tale in sectiunea de contact si hai sa ne intalnim!