]S-au scris călimări de cerneală despre monitorizarea productivității. Dacă nu ești atent cum o spui, se înțelege spionaj de HR. Știm cu toții unde duce asta. Angajații se prind, se simt prost, găsesc metode să își facă treaba de formă și apare o atmosferă generală de neîncredere.
Dar fără monitorizare nu se poate. Dacă vrem ca treaba să meargă mai bine (adică profit, salarii, joburi stabile), trebuie să știm cum se face treabă în firmă.
Citeam ceva similar chiar in dimineata asta: Kathleen Hogan, HR manager la Microsoft, propune o schimbare de abordare. Ea pornește de la un adevăr cunoscut: azi companiile pot măsura totul – de la pașii făcuți în sediu până la numărul de taste apăsate într-o zi. Ele pot evalua astfel cea mai importantă investiție, cea în oameni /talent. Întrebarea este: cine ar trebui să analizeze datele? Șefii? Managerii de HR? Cui îi dăm pe mână datele astea ?
Răspunsul lui Kathleen Hogan: “Dați-le angajaților.”
Teoria ei este că, dacă oamenii știu cum lucrează, vor fi motivați să îmbunătățească statisticile. Vor vedea unde pierd timpul și unde ar putea să optimizeze. Este o modalitate de a transforma datele în productivitate.
Instrumentul care face asta este Delve Analytics, parte din platforma Office 365. Aplicația oferă analize despre timpii petrecuți în întâlniri, în e-mailuri, în conectarea cu colegii prin aplicațiile Office. Ideea este deja testată la Microsoft, unde angajații au acces la panoul de control al Delve Analytics, cu date confidențiale despre propria lor activitate. Potrivit Microsoft, nici șeful, nici HR-ul, nici IT-ul nu au acces acolo.
Ideea este că, dacă vrei să lucrezi mai bine, este important să știi cum lucrezi.
Ce părere ai? Dă-ne un semn dacă vrei să continuăm discuția despre cum poți avea o afacere mai productivă.
KodingTech
Ce este IaaS? Tot ce trebuie sa stii despre Infrastructure as a Service
Un business de succes se bazeaza pe o serie de piloni, dintre care cei mai importanti sunt ideea din spatele afacerii, oamenii care alcatuiesc echipa,