E miercuri din nou si nu stim de ce avem senzatia ca timpul parca se comprima. Sa fie oare pandemia, lucratul de acasa sau faptul ca, din cauza restrictiilor, cu totii am limitat paleta activitatilor. Who knows? Totusi, pana descoperim cauza, haideti sa trecem la ale noastre.
So, daca e miercuri e Koding Tech Select, deci LIVE-ul de pe YouTube in care dezbatem cele mai noi si mai importante stiri din tehnologie. Asadar, sa trecem la treba! Regasiti mai jos un scurt preview al stirilor pe care le discutam astazi de la 19.00, pe Canalul de YouTube KodingTech.
- Ce au in comun Africa de Sud, Tesla si PayPal? Ati ghicit: Pe domnul Musk. Elon Musk. Buuun. Dar Tesla, PayPal si Elon Musk? Va dam un hint: incepe cu “B” si se termina in “itcoin”. Ambele companii au dat drumul la platile in Bitcoin in ultimele 7 zile. Coincidenta sau nu, ne asteptam ca nume din ce in ce mai mari sa se indrepte spre zona asta a cryptocurrency-ului si, poate, poate ne mai oprim putin din printat bani 😊. Lasand critica (constructiva?) deoparte, hai sa vedem rapid cum sta treaba cu Tesla si PayPal. O sa le luam pe rand:
Tesla. Ne aducem aminte cum, acum o luna si jumatate, a luat-o in sus graficul BTC odata cu anuntarea unei investitii Tesla in Bitcoin in valoarea de 1.5$ mld. Pe langa asta, se anunta si o viitoare posibilitate de a-ti plati Tesla in Bitcoin. Well, de o saptamana, in US, te poti duce sa iti cumperi Tesla cu Bitcoin, urmand ca aceasta posibilitate sa se extinda in mai multe regiuni. Cool, no? Ce e si mai cool este ca Elon Musk a anuntat ca tot Bitcoin-ul incasat de catre Tesla va fi pastrat in forma de moneda virtuala si nu va fi convertit. Decizie care poate fi considerate riscanta din perspectiva unor asa zisi “experti in business”. Dar vorba aia, nu risti, nu castigi. Looking forward to see what’s next!
PayPal. Preambulul de aici a fost Wallet-ul PayPal, lansat in ultima parte a anului trecut, care iti da posibilitatea de a cumpara, a vinde si a detine o serie de monede virtuale (nu foarte multe, ce-I drept – basically 4). Next step (facut saptamana aceasta) a fost lansarea platilor in Bitcoin. But, it ain’t that simple, ofc. Poti face plati in Bitcoin prin PayPal doar daca detii Bitcoin in Wallet-ul PayPal, neputand sa transferi din alte wallet-uri digitale. Happy PayPal-ing!
- Dupa anuntul posibilitatii de a avea transcrieri live ale intalnirilor pe ZOOM, Microsoft pune AI-ul la treabă si introduce trasncrierile live pentru Teams. Practic, Teams e capabil sa identifice fiecare speaker si sa captureze audio ”aproape in timp real”. O functie despre care oficialii Microsoft spun ca este una dintre cele mai mari provocari din industrie. Vestea imbucuratoare in acest caz este ca, Microsoft, nu va folosi date din cadrul intalnirilor pentru a-si imbunatati AI-ul. Cel putin asa suna declaratia oficiala.
- Stim cu totii ca (aproape) orice telefon am folosi, acesta are un “obicei” de a trage date si de a le trimite in diverse parti. Mai stim ca cei doi mari jucatori din piata – a se citi Google si Apple – se joaca pe “advanced mode” cu datele noastre. Ce e interesant? In urma unui nou studiu, se pare ca domnii (si doamnele, ca deh, cica trebuie sa fim politically correct) de la Google colecteaza de la utilizatorii de Android de 20 de ori mai multe date decat colecteaza Apple de la cei care prefera iOS-ul. Desigur, exista parti care sustin aceste rezultate si parti care le ataca. De exemplu, Google. Greu de ghicit, nu? 😁 Asteptam si alte studii asemanatoare pentru a face unul din lucrurile care ne plac, sa analizam si sa ne dam cu parerea 🧐.
- Faptul ca Web Application Firewall de la Cloudflare blocheaza mai mult de 57 de milioane de atacuri cibernetice pe zi protejand milioane de aplicatii web nu e o noutate. Ceea ce e nou de la ei insa este faptul ca au lansat pe piata o varianta imbunatatita a WAF. O testam si noi sa vedem ce poate si va tinem la curent.
- O stire hot, hot vine astazi de la Vodafone: prima padure smart din Romania. Da, cum ai auzit! Practic un AI care compara sunetele de drujba si topoare si alertează padurarii carora le transmite locatia exacta unde se desfasoara activitatea suspecta. Astfel, padurarii pot actiona si surprinde in flagrant defrisarile ilegale.
Well, sa fim pozitivi si increzatori, iar pana la proba contrarie, sa credem ca toti actorii implicati in acest demers sunt de buna credinta :).
In loc de concluzie va lasam aici link-ul pentru Koding Tech Select, LIVE-ul in care dezbatem pe bune noutățile de mai sus, dar si un reminder pentru a va inscrie in grupul Business Tech Connect. Asta daca vreti sa fiti la curent cu tot ce misca pe zona de business si tech.