Koding Tech Select Episodul 20

Share This Post

Iata-ne ajunsi si la editia cu numarul 20 a rubricii Koding Tech Select. Calendarul ne anunta ca suntem deja in a doua zi a lunii iunie. Vremea de afara, insa, se manifesta ca si cum ne-am afla in noiembrie si tot ce ne ramane de facut e sa asteptam venirea verii, pentru a ne putea bucura pe deplin de noile masuri de relaxare impuse de autoritati.  

Am fost, si in aceste 7 zile, cu ochii pe tot ce misca, si am selectat pentru voi cele mai interesante noutati, pe care le vom discuta diseara, de la 19.00, LIVE pe Canalul de YouTube KodingTech. Sa incepem! 

Stripe a lansat Payment Links, functie care elimina necesitatea de a avea un site web pentru a vinde produse si servicii. Produsul ofera optiunea de a transmite pur si simplu un link catre clienti, care ii va directiona catre o pagina de plata, construita doar din cateva click-uri.  

Google a semnat cu HCA, compania din domeniul sanatatii, un acord care prevede dezvoltarea de algoritmi de asistenta medicala. Se vor folosi de dosarele pacientilor spitalelor HCA, pentru instruirea de modele de invatare automata, care vor fi de ajutor pentru monitorizarea pacientilor, imbunatatirea operatiilor si ii vor ghida pe medici in luarea deciziilor.  

Dogecoin, criptomoneda care a atins valori maxime în luna mai, va fi disponibila pentru tranzactionare pe platforma Coinbase incepand de joi. Coinbase va incepe sa lucreze cu Apple Pay si Google Pay saptamana aceasta, ceea ce va permite detinatorilor de carduri sa isi foloseasca criptomonedele pentru a plati achizitiile prin intermediul serviciilor de plata. 

TCP, unul dintre protocoalele internetului, care dateaza din 1974 a primit un upgrade important. Pe numele sau Quic, este un protocol pentru transmiterea datelor între computere, si îmbunătățește atat viteza cat si securitatea pe internet.  La începutul acestei săptămâni, Internet Engineering Task Force, a publicat Quic ca standard. Tehnologia este testata de ani de zile, insa de abia anul acesta specialistii au considerat-o suficient de matura pentru a fi implementata. 

Președintele Microsoft, Brad Smith, afirma ca lumea distopica descrisa de George Orwell in romanul sau „1984”, unde supravegherea totalitara facea parte din viata, ar putea deveni in curand realitate, chiar incepand cu anul 2024, asta daca inteligenta artificiala nu incepe sa fie reglementata mai bine. In romanul publicat in anul 1949, Orwell a explorat teme precum supravegherea guvernului, totalitarismul si modul in care un dictator poate manipula si controla vietile, stiind ce fac si spun oamenii in orice moment. Smith se arata ingrijorat de faptul ca, daca adoptam genul de inteligenta artificiala descrisa in astfel de romane distopice, controlul complet al unei natiuni sub un regim totalitar este absolut posibil. Discutam pe larg, astazi, de la 19.00, LIVE, pe YouTube 

Tik Tok lanseaza Tik Tok Radio, in aceasta vara. Va fi disponibil in vechicule, dar si ca un canal de streaming pe aplicatia SiriusXM.  

Intr-o lucrare publicata luna trecuta, profesorul Bo Zhao de la Universitatea din Washington a folosit tehnici de AI similare cu cele utilizate pentru a crea asa-numitele deepfakes, si a modificat imaginile din satelit ale mai multor orase. Zhao si colegii sai au schimbat, cu ajutorul algoritmului numit CycleGAN, caracteristici are imaginilor din Seattle si Beijing, demonstrand astfel cat de periculoasa poate fi folosirea rau intentionata a acestui tip de algoritm.  

Amazon are in plan sa se extinda, iar pe langa farmaciile viruale sa deschida si unele fizice.  

Cam atat pentru cu noutatile din ultima saptamana. Ne vedem si ne auzim diseara, de la 19.00, LIVE pe Canalul de YouTube KodingTech, unde ne dam cu parerea impreuna legat de subiectele de mai sus. Chat-ul din timpul live-ului e deschis, asadar nu va sfiiti sa puneti intrebari. 

Link-ul emisiunii aici

More To Explore